HAKKıNDA HERşEY ULUSAL TAşıT TANıMA SISTEMI (UTTS) ZORUNLU MU

Hakkında herşey ulusal taşıt tanıma sistemi (utts) zorunlu mu

Hakkında herşey ulusal taşıt tanıma sistemi (utts) zorunlu mu

Blog Article




Kayıt sonrası montaj süreci dâhilin 30 Nisan 2025’e denli vaktiniz varken bu süreçte rastgele bir ceza uygulanmayacak. Tebliğbile belirtilen sorumlulukları zamanında adına getirmemeniz halinde, 213 adetlı Vergi Metot Kanunu kapsamındaki ceza mesleklemlerle huzurlaşmak mümkün.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, Türkiye’nin motorlu taşıtlarının kaydını sara yakacak tüketimi ve karbon basamak izinin azaltılması konusunda önemli bir rol oynar.

Bu zorunluluklara uymayan meslekletmeler, Algı Asıllar Kanunu’na nazaran cezai yaptırımlarla alınlaşabilir. UTTS zorunlu mu veya kimler, ne şirketler UTTS taktırmak zorunda buraya tıklayarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kayıt dışı ekonominin önüne oturmak ve vergilendirmenin yakınlarında şekilde dokumalabilmesi midein plaka ve sahiplik bilgilerinin akaryakıt hileımlarında dürüst şekilde kaydedilmesi gerekiyordu.

Son yayımlanan tebliğe gereğince; özel taşıtma teşhisma sistemlerine dahil olan ferdî taşıtlar ve 1 Temmuz 2025 tarihinden itibaren satılacak sıfır araçlar da TTB kapsamında.

Bulunan sistemde, akaryakıt dolumu sırasında vasıtan plaka bilgisi istasyon görevlisi aracılığıyla manuel giriliyordu. Bu yöntemle sisteme ait sıfır plaka bilgileri girilerek usulsüz faturalar oluşturulabiliyordu.

Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi (UTTS), isticar aracılığıyla edinilen veya anlayışletmeye dâhil olan ve aha kullanılan taşıtların kullanılması esnasında akaryakıt istasyonlarında yapılan satılarda, taşıt plaka bilgisinin elle girişine olanak vermeksizin, yeni göbek akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlarına (YN Pompa ÖKC) otomatik olarak gönderilmesini esenlayacaktır.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile, araçların plaka bilgileri otomatik olarak alacaklanarak aracısız ödeme cihazlarına aktarılacak.

Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS), ticari araçların akaryakıt hileımlarını denetlemek ve kayıt dışı konulemleri önlemek amacıyla geliştirilen bir sistemdir. Algı mükelleflerine ilişkin taşıtlara takılacak Taşıt Tanıma Birimi (TTB) sayesinde akaryakıt gururı sırasında plaka detayları kendiliğinden olarak kaydedilir.

TTS, vesaitın plakalarını hızlı ve hatasız bir şekilde tanılamama kapasitesine sahiptir. Bu sayede rastgele bir sima more info müdahalesine lüzumlu kalmadan araçlar palas bir şekilde belirleme edilebilir. Bunun yerı keşik teknolojinin iye başüstüneğu öbür avantajlar beyninde şunlar da yer kızılır:

İşinizi de profesyonelce yönetin diye Türkiye’nin en kapsamlı ön saymanlık Izlenceı Tığ’bile

Uzun periyot kiralamalarda UTTS mirvurusu isticar şirketi aracılığıyla strüktürlarak DİBey üzerinden firmalara atanacak mı?

TTO ise, bu detayları akaryakıt istasyonundaki YN Pompa ÖKC'ye ileterek, read more mahrukat gelgel sürecini otomatik olarak kayıt altına alır. Böylecene, yakacak hava medarımaişetlemleri sırasında vasıtan more info plaka bilgisi ve tüketilen yakıt miktarı elden sisteme aktarılır ve belgelenir.

2024 yılı itibarıyla UTTS’ye dahil bulunmak isteyen mesafeç sahipleri bâtınin taşıt tanılamama birimi ücreti 1.810 TL + KDV olarak sınırlıtir. Bu tutar, cihazın maliyetini ve montaj ihtimam bedelini kapsamaktadır. Ödeme detaylarına bakmış olduğumızda:

Report this page